Bilberry (Vaccinum myrtillus) is a nutritious berry. It contains plenty of minerals and vitamins C-, K- and E as well as pre-phase carotenoids from vitamin A.
Bilberry contains a small amount of fat where most essential is linoleic and linolenic acid.
Stomach cherishing, fibre-rich bilberry has traditionally been used for intestinal problems.
Bilberry contains anthocyanins, which belong to flavonoids. Anthocyanins are antioxidants that support the functioning of the heart and vascular system. Anthocyanins are useful especially for the eyes, both over-strained eyes and for scotopic vision. The good effect of anthocyanins on the eyes is largely due to the fact that they stimulate peripheral blood circulation.
People using anti-coagulants should note that anthocyanins prevent platelets from clotting.
Tämä sivusto käyttää evästeitä parantaakseen käyttäjäkokemustasi, kun vierailet tällä sivustolla. Osa evästeistä on välttämättämiä sivuston toiminnan kannalta ja nämä evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne ovat aina käytössä. Sivustolla käytetään myös kolmannen osapuolen evästeitä, joiden avulla seurataan kuinka käytät sivustoa ja mitä teet sivustolla. Nämä evästeet tallennetaan selaimeesi ainoastaan sinun suostumuksellasi. Sinulla on mahdollisuus kieltäytyä muiden kuin välttämättömien evästeiden käyttämisestä, mutta tämä saattaa vaikuttaa sivuston toimintaan ja sinun käyttökokemukseesi.